Vandring

Vacker natur
Söderåsen erbjuder fantastiska möjligheter till vandring i vacker miljö. Nationalparken har flera välmarkerade leder att följa, som tar er med till spännande miljöer: In i sprickdalar, upp på platåer, genom vacker bokskog och till källor med färskt källvatten.
"Ås till ås"

Skåneledens delled ”ås till ås”passerar Skäralid på sin väg från Åstorp till Brösarp på Österlen. Mycket vacker vandring med flera bra tillfällen till trevliga stopp. Båda ändpunkterna på delleden nås enkelt med Skånetrafiken, precis som både Skäralid och Röstånga! Just etappen över Söderåsen är en av STF’s utvalda signaturleder.

Klåveröd
Klåveröds strövområde uppe på åsen är också ett riktigt smultronställen med flera olika unika miljöer. Ett besök i tornet på Skånes högsta punkt ”Höjehall varifrån man kan se ända ner till Öresundsbron och Turning Turso en klar dag, eller till den fina grottan ”Snuvestuan” får man inte missa. 
Oskånsk natur

Skorstensdalen med sina stenformationer och Klåverödsdammen med sitt fina fiske är också väl värda ett besök. Traneröds mosse erbjuder dessutom väldigt oskånsk natur – här sägs man till och med kunna plocka hjortron.

Vandringspaket
Urvalet av vandringleder är stort och Skåneledens etapp “ås till ås” passerar förbi. Ni bor bekvämt på Pensionat Söderåsen som ligger inom gångavstånd från nationalparkens stora ledutbud och Naturum.

Cykelpaket

Upplev landsbygden och naturen!

Övernattning på Pensionat Söderåsen, 2 nätter inkl frukost och eftermiddagsfika. (del i dubbelrum)

"Underbar natur, fina leder! Maffigt landskap - Skåne är minsann inte platt! Många fina platser att stanna upp och njuta. Pensionatet är perfekt att ha som bas för flera dagars vandring! Så härligt att koppla av i trädgården efter dagens vandring - och såååå gott med eftermiddagsfika med hembakat.. Och vilket grillbuffé... Vi vandrade med vår hund och hon trivdes verkligen på pensionatet, jättespännande med getter och höns att spana in."

Välkommen till Sveriges sydligaste vildmark!

Ni kan hitta svaren till de vanligaste frågorna i vår FAQ.

Följ oss på

Sociala Medier