Vi erbjuder...

Vi erbjuder våra gäster en bekväm, genomtänkt och trygg bas för härliga naturupplevelser och möten, en plats att ladda inför, och koppla av efter, dagens äventyr. En plats att njuta av och längta tillbaka till!

För grupper och sällskap som söker äkta äventyr och avkoppling i vacker natur erbjuder vi helhetsupplevelser och ändamålsenliga lokaler. Hos oss får ni som gäster chans att uppleva, umgås och utvecklas, till stor del utomhus i Söderåsens vackra natur. Kombinationen med fullt utrustade och ändamålsenliga konferenslokaler, den vackra naturen i och kring nationalparken och alla aktiviteter som finns att utöva här, tillgången till personlig service samt exklusiviteten i att som grupp nyttja anläggningen själva är svårslagen. Här vistas alltid endast en grupp åt gången, ni får uppleva en ”lyxig lägerskola” och lämnar garanterat med många nya fina minnen av er tid tillsammans.

Varmt välkomna!

Familjen Svedrin

Vi som driver Pensionat Söderåsen och bor här heter Frida och Stefan Svedrin. Vi har tre barn, Märta som är född 2007, August som är född 2009 och Greta som föddes 2011. Vi flyttade hit till Allarp i januari 2010 och vi trivs fantastiskt bra. Hos oss bor även vår fina hund, den irländska settern Sune, och vår mysiga katt ”Jönsson”. Vi har även två dvärggetter som heter Kerstin och Majken och ett gäng härliga höns. Vi ser fram emot att få välkomna er till Pensionat Söderåsen!

Allarpsgården

Det stora tegelhuset på Allarpshöjden har en spännande historia.

Huvudhuset byggdes 1894 och var då en lantbruksfastighet, Allarps gård.

Den norra flygeln byggdes till runt 1905, och den södra uppfördes så sent som 1958. Man kan därför se flera skillnader i arkitekturen på de tre husdelarna.

Malmö stad köpte huset och öppnade 1908 ett skyddshem för vanartiga flickor. Under nästan 100 år har huset sedan fungerat som institution i olika former. Det har varit vårdhem för förståndshandikappade barn och sedan äldre damer, skyddshem för vanartiga flickor, semesterhem för husmödrar, barnkoloni mm genom åren.

Malmö stad har drivit de olika hemmen fram till 1990-talet då fastigheten såldes till Fyrbåken AB som under en period drev ett hem för pojkar i övre tonåren med problem.

Sedan 2006 har huset varit privatbostad och genomgått omfattande renoveringar i huvudhuset och norra flygeln. Vintern 2009-10 köptes fastigheten av familjen Svedrin och arbetet med att anpassa södra flygeln för pensionatsverksamhet tog fart.

I maj 2010 tog Pensionat Söderåsen emot sina första gäster och vi ser fram emot många fler! Tänk att vi snart  firar 12-årsjubileum!

Naturturism / Nature's Best Sweden

Vi är certifierade som ett naturnära boende inom ramen för Nature’s Best Sweden och stolta medlemmar i Naturturismföretagen. Vi arbetar med naturturismens sex grundprinciper som ledstjärnor. På Naturturismforetagen.se kan ni läsa om dessa grundprinciper och om föreningens viktiga arbete för en hållbar utveckling av besöksnäringen. Vi är även samarbetspartners med Söderåsens Nationalpark, som ligger alldeles i närheten – ett samarbete som syftar till att ge dig som besökare ett så bra och givande besök som möjligt när du kommer till oss och Söderåsen! 

Nationalpark
Naturturismföretagen logo