Vandra

Söderåsen erbjuder fantastiska möjligheter till vandring i vacker miljö. Nationalparken har flera välmarkerade leder att följa, som tar er med till spännande miljöer: In i sprickdalar, upp på platåer, genom vacker bokskog och till källor med färskt källvatten. Skåneledens vackra delled “ås till ås” passerar över Söderåsen och genom nationalparken.

Cykla på Söderåsen. Hyr cyklar av oss!

Cykla

Vägarna kring Söderåsen och i Rönneådalen är många och mysiga och de bjuder på vacker och varierad natur och många sevärdheter med höga natur- och kulturvärden. Vi har cyklar att hyra och tipsar gärna om bra rutter och smultronställen att besöka!

IMG_4540

Outdooraktiviteter

Söderåsen och närområdet erbjuder fantastiska möjligheter till härliga utomhusaktiviteter, såväl avkopplande & rogivande som spännande & äventyrliga! Paddla, cykla dressin, rida, skogsbada, spela golf, springa, bada i en sjö, fiska eller prova på skattjakt i naturen – är några exempel på vad ni kan hitta på. 

IMG_4922

Gårdsbutiker, caféer & hantverk

I Skåne vimlar det av duktiga konsthantverkare. I Klåveröd uppe på Söderåsen hittar ni bl a en världsmästarinna i drejning, Bente Brosböl Hansen.. Mysiga kaffestugor och fik finns det gott om, precis som gårdsbutiker med underbara råvaror!

Besöksmål

Inom räckhåll från Pensionat Söderåsen finns många härliga platser att besöka. Ni hittar t ex flera vackra naturreservat och nationalparker med varierad natur (Kullaberg, Stenshuvud mfl), och även många kulturhistoriska besöksmål. Söderåsenbygden har mycket fint att erbjuda. Vill ni uppleva stadsliv så hittar ni Helsingborg, Lund, Landskrona, Ängelholm, Båstad mfl inom en timmes bilväg. Det finns med andra ord alltid en lockande plats att utforska.

Boka vandringspaket på Söderåsen!

PAKETERBJUDANDEN

Vi har flera olika paketerbjudanden att boka hos oss. Vad sägs till exempel om ett vandringspaket, cykelpaket, “friluftsliv delux”-paket, aktivt familjepaket, workation-paket eller vardagslyxpaket för att nämna några?

Läs mer om våra aktuella paketerbjudanden och boka dem här!