Besöksmål

Inom en radie på 10 mil från Pensionat Söderåsen finns många trevliga platser att besöka. Ni hittar bland annat flera fina naturreservat och nationalparker (Kullaberg, vattenriket, Stenshuvud mfl) och områden såsom Bjärehalvön, Ven och Österlen. Är ni ute efter stadsliv kan välja mellan Helsingborg, Malmö, Köpenhamn, Ängelholm, Båstad, Helsingör, Ystad, och Halmstad mfl. Det finns med andra ord alltid en spännande dagsutflykt som väntar om ni inte bara vill njuta av Söderåsens lugn och fina utbud.

Söderåsens nationalpark

Här kan man vandra på preparerade leder, njuta av stor lövskog, följa Skäråns porlande in i Skäralidsdalen, eller njuta av lugnet vid Skärdammen och se sångsvanarna simma runt. Vid Röstånga finns den omtalade Odensjön, med sin spännande sägen, och på vägen dit passerar man genom den vackra Nackarpsdalen. Sällan åker man på en vackrare väg än den som slingrar sig genom Nackarpsdalens bokskog! Vi på Pensionat Söderåsen är diplomerade nationalparksguider och tar gärna med grupper ut på en guidad vandring och berättar om den unika naturen på och kring Söderåsen.

Skånes djurpark

Precis utanför Höör ligger Skånes djurpark. Här finns många lika djur att titta på och parken är ett trevligt utflyktsmål för barnfamiljer och djurintresserade. Det finns många trevliga platser i parken att äta sin medhavda picnic eller att köpa mat på. Läs mer på www.skanesdjurpark.se

(29km från Pensionat Söderåsen)

Sofiero

Slottsparken norr om Helsingborg är fantastisk. 2010 utnämndes den till Europas vackraste park och det är en upplevelse att vadra runt i parken och njuta av detta blomstrande konstverk. www.sofiero.se.

(52 km från Pensionat Söderåsen)

Bjärehalvön

På denna bördiga och natursköna halvö finns det ett smultronställe för alla, Torekov, Båstad, Hovs hallar mm. Här finns det mängder med natursköna småvägar där det är perfekt att glida fram med motorcykel.

Kullaberg

Dramatiska klippor på Kullahalvön och naturreservat. Vid fyren finns även ett Naturum med trevliga och intressanta utställningar.

Nimis

I naturreservatet vid Kullaberg har konstnären Lars Vilks skapat sitt konstverk Nimis. Ett stort konstverk skapat av drivved som saknar motstycke… Det är en utmanande klättring ner längs stigen, och alla besök sker på egen risk – men det är en upplevelse att besöka detta verk.

Naturen....

Pensionat Söderåsen ligger i väldigt vackra omgivningar och att bara njuta av ängarna, skogen och småvägarna här i krokarna är härligt! Vår tomt är stor och det finns stora gräsmattor att springa runt eller leka på, eller varför inte lägga ut sin filt och läsa en bok eller ta en tupplur?!

Österlen

Välkänd del av Skåne med böljande fält, äppelodlingar och många små charmiga byar och fiskelägen att besöka. www.visitskane.se

Ven

Ön utanför Landskrona är en härlig plats för avkoppling och cykling www.alltomven.se.

(Färjeterminalen ligger 45 km från Pensionat Söderåsen)

Hallands väderö

En kort båtfärd från Torekov tar er till Hallands Väderö som är ett naturreservat. Här finns härliga bad, sälkolonier att spanan på och spännande äventyr som väntar.

Plastens hus i Perstorp

Ett besök på PLASTENS HUS i Perstorp är både intressant och en rejäl nostalgitripp. Spännande brukshistoria blandat med en återblick på det svenska folkhemmets utveckling. 

(15 km från Pensionat Söderåsen)

Järnvägsmuseum

I Ängelholm finns Sveriges Järnvägsmuseum. Det ligger intill järnvägsstationen i ett gammalt lokstall och blandar intressant utställning med kreativ och lekfulla miljöer. Roligt för hela familjen. 39km från Pensionat Söderåsen. 

Flygmuseum

På den gamla flygflottiljen i Ängelholm hittar ni idag ett flygmuseum väl värt ett besök. Här visas bland annat flera olika plan upp och det finns en flygsimulator. Läs mer om flygmuseet. (40 km från Pensionat Söderåsen)

Ring knutstorp

Fartfyllt besöksmål för de motorintresserade.(Knutstorp ligger 19 km från Pensionat Söderåsen). Läs mer om Ring Knutstorp här.