Frukost

Frukosten serveras 08.00-09.00 eller enligt överenskommelse.

Vår frukost serveras i matsalen och den ger er garanterat en god start på dagen. Är det fint väder rekommenderar vi förstås att man tar med sig frukosten ut och njuter av morgonsolen.

Vi serverar kaffe, te, juice, smörgåsar med olika pålägg, fil/yoghurt med flingor och kokt ägg. Någon nybakad överraskning brukar också dyka upp.

Har ni pga livsmedelsallergier behov av specialkost, vänligen meddela oss detta vid bokningen så försöker vi ordna vi ett alternativ till er!

Eftermiddagskaffe

Fika förgyller livet, tycker vi… Vi bjuder därför våra B&B-gäster på kaffe/te eller saft och en bit nybakad kaka till eftermiddagsfika. Dessa godsaker dukas upp i matsalen kl 15.00​

Matsalen

I matsalen/allrummet finns bord att sitta vid och njuta av panoramautsikten över Söderåsen. Det finns även en soffhörna där ni kan sitta och läsa en god bok, spela spel eller umgås. Vi har ett gästbibliotek med inspirerande böcker och flera spel att låna. ​

Köket

Efter frukostserveringen på morgonen städas köket och därefter har våra gäster tillgång till köket för eventuell egen matlagning under resten av dagen. Från diskhon ser man hela Söderåsen, så för en gång skull är det en trevlig syssla att diska… Köket är fullt utrustat. Under morgontimmarna har endast personalen tillgång till köket för frukosttillredningen, men microvågsugn, kylskåp och vattenkokare finns tillgängligt även under dessa timmar om ni behöver värma barnmat eller koka vatten till er termos.

Lunchpaket, lokalproducerad grillbuffékasse mm

Våra gäster kan förbeställa våra smarriga lunchpaket att ta med sig ut på vandringen, cykelutflykten eller dagens äventyr.

Vi erbjuder även fantastiska råvarukassar – för t ex grillbuffé eller hamburgermiddag – fulla av lokalproducerade godsaker från en gårdsbutik här i bygden, med allt ni behöver för en härlig grillkväll på pensionatet. (Tillvalen väljer ni i bokningsprocessen)

Omgivningarna

Utanför pensionatsflygeln finns det gott om plats att njuta av de underbara omgivningarna. Det finns utemöbler att sitta vid och även gott om gräsmatta som är perfekt för lek eller för att lägga ut sin filt på och ta sig en tupplur. Från tidig morgon till sen kväll finns det platser att njuta av solen på, och våra hängmattor erbjuder skön avkoppling. Kvällarna är fantastiskt vackra, med solnedgången över Söderåsen. Man tröttnar aldrig på utsikten!

Caféer och butiker

Runt Söderåsen finns många mysiga gårdsbutiker som säljer sina fina produkter. Handla med er riktigt fina charkprodukter och grönsaker och ta chansen att prova ”smaker från Söderåsen”! Bjärhus gårdsbutik, Bonnarps Hjortgård, Gunnaröds gård är några läckra butiker vi rekommendera varmt! Caféer som Lotta på åsen, Frick’s Spettkaksbageri, Söderåsens Skafferi och Riseberga prästgård är mysiga utflyktsmål.

Matbutiker & Restauranger

I byarna Ljungbyhed och Röstånga

..som båda ligger 5 km härifrån finns det välsorterade matbutiker (Hemköp / ICA) som har öppet alla dagar, om ni vill köpa med er mat och laga här, eller kanske ta med er ut som picnic. Det finns även bagerier, pizzerior och bensinstationer i båda byarna.

Restaurang Stationen i Röstånga

I grannbyn Röstånga finns den mysiga restaurangen “Stationen” där ni kan njuta av god mat i en härlig atmosfär.  Halvvägs till Röstånga, i Härsnäs ( cirka 2 km från pensionatet), finns även Mam’s Thai Takeaway, där det går att köpa god thaimat från Mam’s foodtruck på gården. 

Dagny’s Diner

Inne i Ljungbyhed hittar ni Dagny’s Diner, en mysig liten bykrog. Man även äta lunch inne på gamla flygflottiljens område, på restaurangen “Lucy’s in the sky“.

Söderåsens nationalpark / Skäralid 

… ligger inom gångavstånd från Pensionat Söderåsen.
I nationalparkscentret (intill Naturum) finns en serveringslokal. Sommaren 2023 är denna tillfälligt stängd pga ombyggnationer, men intill parkeringen hittar ni Söderåsens Skafferi, ett mysigt litet fik i den “gula Villan”. I Skäralid finns flera trevliga pincicplatser och grillplatser, så det går fint att ta med sig matsäck och njuta av omgivningarna. 

Gårdsbutiker

Runt Söderåsen finns många mysiga gårdsbutiker som säljer sina fina produkter. Handla med er riktigt fina charkprodukter och grönsaker och ta chansen att prova ”smaker från Söderåsen”! Bjärhus gårdsbutik, Bonnarps Hjortgård, Frick’s Spettkaksbageri är några läckra butiker vi rekommendera varmt!