Pensionat Söderåsen erbjuder en härlig, rofylld och lantlig bas för din vistelse vid Söderåsen.

Njut av våra stora härliga tomt med vidsträckt utsikt över nejden, getter och höns att bekanta sig med, gångavstånd till nationalparken och dess vandringsleder och en lugn och avspänd atmosfär.

Välj mellan att bo i något av pensionatsflygelns rum med “bed & breakfast”-service eller i en av våra mysiga självhushållningslägenheter i norra flygeln.

Våra rum

I vår pensionatsflygel ryms sju sovrum i olika utförande.

Vi bjuder våra B&B-gäster som bor i pensionatsflygeln på en härlig frukostbuffé och eftermiddagsfika med hembakad kaka.

Rummen är ljusa och härliga, med vacker utsikt över den omgivande grönskan. Alla rum har sköna sängar som garanterat ska ge en god nattsömn. Sängarna bäddas med härliga lakan och fluffiga täcken och kuddar. Duschhandduk och handduk finns på rummet. De fräscha badrummen ligger i nära anslutning till rummen, i samma korridor.

Dubbelrum Pensionat SÖderåsen

Dubbelrum

Det finns tre stycken rum som är möblerade med två enkelsängar, som man kan sätta ihop som dubbelsäng om så önskas. 

Tvåbäddsrum

Tvåbädds-rummet har en våningssäng och en liten sittgrupp med bord och två stolar.

Familjerum

3-4 personer

Våra två familjerum är lite större och lämpar sig för familjer eller sällskap på 3-4 personer. (Max 3 vuxna)

I dessa rum finns en familjevåningssäng (140 cm + 90 cm) samt en enkelsäng.

Litet familjerum

2-3 personer

I vårt lilla familjerum finns det en familjevåningssäng (140cm + 90 cm) så här ryms 2 vuxna och ett barn.

Våra lägenheter

Våra trevliga självhushållningslägenheter ligger i den norra flygeln och har egen ingång från gårdsplanen. Badrum med dusch och toalett, kök fullt utrustat för matlagning och härlig utsikt över tomten och gethagen. Lägenheterna hyrs med självhushållning, men frukost, sänglinne&handdukar och avresestädning kan beställas.

Yttre lägenheten

2 personer

Den yttre lägenheten är perfekt för två personer. Rummet har stora fönster ut mot trädgården och härifrån har ni även utsikt mot get-hagen. Sängen är en dagbädd som bäddas ut till en skön och fullstor dubbelsäng på natten, men fungerar som en soffa dagtid.

Inre lägenheten

Upp till 4 vuxna

Den inre lägenheten rymmer upp till fyra vuxna, eller en familj. I lägenheten finns det ett sovloft med två sköna sängar, och i rummet finns det även en dagbädd som på natten kan bäddas ut till en skön och fullstor dubbelsäng. Från köket har ni fin utsikt över tomten och kvällssolen.

Läs mer..

Frukost

Självklart kan även våra gäster i lägenheterna beställa frukost av pensionatet (under veckoslut och under högsäsong). Frukosten  serveras som en frukostkorg som levereras till lägenheten på avtalad tid (inom angivet intervall).

Frukosten beställs vid bokning alternativt senast kl 16 dagen innan, då även eventuella allergier ska meddelas.

Frukostbrickan kostar 120 sek/person (60 sek/barn).

Sänglinne & handdukar

Det finns även möjlighet att hyra sänglinne & handdukar till lägenheterna om ni inte har med er egna. Detta kostar 125 sek/uppsättning. 

Sovsäckar är inte tillåtna!