Pensionat Söderåsen erbjuder en härlig, rofylld och lantlig bas för din vistelse vid Söderåsen!

Njut av våra stora härliga tomt med vidsträckt utsikt över nejden, getter & höns att bekanta sig med, gångavstånd till nationalparken & dess vandringsleder och en lugn, lantlig och avspänd atmosfär.

Välj mellan att bo i något av pensionatsflygelns bekväma rum med “bed & breakfast”-service eller i en av våra mysiga självhushållningslägenheter i norra flygeln. Oavsett vilket alternativ ni väljer kommer ni mötas av en personlig service och rofylld, naturnära miljö.

Våra rum

I vår pensionatsflygel ryms sju sovrum i olika utförande. Rummen är ljusa och härliga, med vacker utsikt över den omgivande grönskan. Alla rum har sköna sängar som garanterat ska ge en god nattsömn. Sängarna bäddas med härliga lakan och fluffiga täcken och kuddar. Duschhandduk och handduk finns på rummet. De fräscha badrummen ligger i nära anslutning till rummen, i samma korridor. Som gäst har du även tillgång till ett välutrustat gästkök, vårt härliga utekök och flera grillar för egen matlagning. 

Vi serverar våra B&B-gäster som bor i pensionatsflygeln en härlig frukostbuffé på morgonen och även en god fika med hembakad kaka eller paj på eftermiddagarna.

Dubbelrum Pensionat SÖderåsen

Dubbelrum / tvåbäddsrum

Vi har tre dubbelrum som är möblerade med två sängar som antingen kan sättas ihop som dubbelsäng med gemensam bäddmadrass eller placeras separat som två enkelsängar. 

tvåbäddsrum med våningssäng Pensionat söderåsen

Tvåbäddsrum

Tvåbädds-rummet har en våningssäng och en liten sittgrupp med bord och två stolar. Detta rum är hundtillåtet.

Familjerum

3-4 personer (max 3 vuxna)

Våra två familjerum är lite större och lämpar sig för familjer eller sällskap på 3-4 personer. 

I dessa rum finns en familjevåningssäng (140 cm + 90 cm) samt en enkelsäng.

Litet familjerum

2-3 personer (max 2 vuxna)

I vårt lilla familjerum är möblerad med en familjevåningssäng (140cm + 90 cm) så här ryms 2 vuxna och ett barn.

Våra lägenheter

Våra trevliga självhushållningslägenheter ligger i den norra flygeln och har egen ingång från gårdsplanen. Gavellägenheten har plats för två personer, och i den inre lägenheten finns det plats för upp till fyra personer.  Lägenheterna har ett badrum med dusch och toalett, ett kök som är fullt utrustat för matlagning och de har härlig utsikt över tomten och gethagen. Utanför lägenheterna finns trädgårdsmöbler för mysiga måltider i det gröna, och det finns parkering i anslutning till lägenheterna.

Lägenheterna hyrs med självhushållning, men frukost, sänglinne&handdukar och avresestädning kan beställas.

Yttre lägenheten

2 personer

Den yttre lägenheten är perfekt för två personer, och extra bekväm för dig som reser på egen hand. Rummet har stora fönster ut mot trädgården och härifrån har ni även utsikt mot getternas hage. Sängen är en skön dubbelsäng och i rummet finns även matplats. Fullt utrustat kök för egen matlagning samt ett badrum med dusch och toalett finns också. (Hund tillåts mot avgift)

Inre lägenheten

Upp till 4 vuxna

Den inre lägenheten rymmer upp till fyra vuxna, eller en familj. I lägenheten finns det ett sovloft med två sköna sängar, och i rummet finns det även en dagbädd som på natten kan bäddas ut till en skön och fullstor dubbelsäng. Fullt utrustat kök för egen matlagning samt ett badrum med dusch och toalett finns i lägenheten. Från köksfönstret har ni fin utsikt över tomten och kvällssolen.(Hund tillåts mot avgift)

Läs mer och boka..

Frukost

Självklart kan även våra gäster i lägenheterna beställa frukost av pensionatet när vi har serveringen igång (under veckoslut och under högsäsong). Frukosten  serveras som en frukostkorg som levereras till lägenheten på avtalad tid (inom angivet intervall).

Frukosten beställs vid bokning alternativt senast kl 16 dagen innan, då även eventuella allergier ska meddelas. Frukostkorgen kostar 135 sek/person (75 sek/barn).

Sänglinne & handdukar

Det finns även möjlighet att hyra sänglinne & handdukar till lägenheterna om ni inte har med er egna. Detta kostar 125 sek/uppsättning. 

Sovsäckar är inte tillåtna!