Vanliga frågor

MAT

Frukost ingår när man bokar något av våra rum i pensionatsflygeln. Hyr man en av våra lägenheter kan man välja att beställa till frukost, eller välja att fixa egen i lägenhetens kök. (när frukostservering erbjuds under säsong)

Vår frukost serveras som en härlig buffé. Vi serverar kaffe, te och juice. Hembakade frukostbullar, smör, marmelader, ost, skinka, grönsaker och yoghurt/fil med müsli, flingor och frukt.

Meddela oss i förväg så löser vi gluten/laktosfria alternativ!

Frukosten serveras i pensionatsflygelns matsal mellan kl 8.00 -9.00 eller efter överenskommelse

Ja visst, det går fint att beställa våra lunchpincicpaket! Dessa innehåller en matiga smörgåsar, kaffe/te (termos finns att låna), frukt och en kaka.

I byarna Ljungbyhed och Röstånga, som båda ligger cirka 5 km från pensionatet, finns det livsmedelsbutiker med bra öppettider.

Vi bjuder våra bed&breakfast-gäster i pensionatsflygeln på eftermiddagsfika med kaffe/te/saft och hembakad kaka. Fikat dukas fram vid tretiden.

Vi har ett antal grillar som gäster gärna får låna för grillning på vår härliga uteplats. Om man har egen kol/egna briketter med sig och tändvätska och gör grillen ren efter användandet får man låna dem utan kostnad. Det går bra att hyra en grill med kol/briketter och tändvätska fixat för 100 sek.

Vi har ingen restaurang eller middagsservering på pensionatet. Det går däremot att förbeställa middag via catering från våra samarbetspartners. Det finns även några ställen i närheten som säljer takeaway mat (thaimat, pizza och vegetariska bowls)

Det finns ett gästkök för egen matlagning, och det finns många härliga gårdsbutiker i området där man kan köpa svårslagna lokalproducerade råvaror till sin måltid.

Är ni ett större sällskap som vill äta middag kan ni beställa catering hit och hyra till en större matsal där ni kan duka upp för en trevlig middag med ert sällskap.

Vi har ett fint utekök med eldstäder, grillar, stekhällar mm en tipi där vi kan ordna matlagningsaktiviteter för grupper och sällskap - det brukar vara mycket trevliga, minnesvärda och uppskattade aktiviteter. Hör av er om ni vill boka uteköket och tipin till ert sällskap!

INCHECKNING / ANKOMST

Incheckning sker från kl 15 på ankomstdagen. Inför er ankomst får ni information om incheckningen, koden dörren mm så att ni kan komma när det passar er från kl 15.

Vi kan tyvärr inte lova tidigare incheckning, men har ni behov av att förvara bagage hos oss under t ex vandring kan vi lösa det. Se nedan

Hör av dig till oss några dagar innan din ankomst så löser vi det!

BOKNING

Vi tillämpar olika bokningsvillkor och avbokningsregler beroende på om ni bokar logi med ordinarie pris, köper ett paketerbjudande eller med något specialerbjudande. Bokningsvillkoren visas alltid tydligt i bokningsprocessen när ni bokar online (i BookVisit), så vänligen läs dem för respektive bokning. För konferenser, vid gruppbokningar, hyra av hela huset och liknande gäller särskilda regler. För dessa specificeras bokningsvillkoren i respektive offert.

DJUR

Ja visst, snälla hundar och husdjur är välkomna till oss. Det är dock viktigt att ni meddelar att ni har hund/husdjur med er, då inte djur är tillåtna i alla rum.  På gården finns hund, katt, getter och höns, så det är viktigt att era hundar hålls kopplade under vistelsen.

HITTA HIT

Det går fint att ta sig med kollektivtrafiken hit till oss. Skånetrafikens buss 518 stannar vid ”Skäralid Nationalparken” som är hållplatsen närmast oss. Därifrån är det cirka 10 minuters/ 1 km promenad.  Vägbeskrivning för en genväg från busshållplatsen hittar ni här. Länk till vägbeskrivning från busshållsplatsen. Buss 518 trafikerar sträckan Klippan - Stehag, som båda har tågstationer till vilka man tar sig med lokaltåg (kan bokas via SJ) 

Här kan du ladda ner vägbeskrivning från busshållsplatsen

Skåneledens etapp ”Ås ill ås” passerar genom Söderåsens nationalpark och Skäralid, och därifrån är det en knapp kilometer upp till pensionatet. Klicka här för länk till beskrivning av gångstigen upp från Skäralid 

TILLGÄNGLIGHET

Vi har flera rum i pensionatsflygeln där husdjur aldrig välkomnas. Medöfljande husdjur får aldrig vistas i matsal, kök, badrum utan hänvisas till vissa sovrum och att vistas utomhus. Lägenheterna och ett fåtal utvalda rum är hudsjurstillåtna, dessa utrymmen städas extra noga efter att husdjur har medförts, men vi kan inte garantera att det inte finns spår av djur.  På gården, och i närheten, finns många lantdjur såsom getter, får, kor, hästar, grisar och höns. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar kring detta - så hjälper vi er gärna!

Pensionatets alla rum och lägenheter ligger  i markplan och det finns en ramp upp till entrén, så det finns inga utmanande trappor. Rummen är dock ganska små och det är därför inte mycket manöverutrymme i rummen för rullstol. Detsamma gäller badrummen. Tomten består till stor del av gräsmatta och gårdsplanen är belagd med singel, så underlaget är varierande och inte hårdlagt.. Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar kring tillgängligheten - så hjälper vi er gärna!

ÖVRIGT

Vi har normalt öppet i vår B&B-flygel under vår - sommar - höst, dvs från mitten av mars till mitten av november.

Vintertid kan man hyra hela flygeln för förbokade grupper och sällskap, och även boka våra självhushållningslägenheter. Hittar ni inte tillgängliga rum via onlinebokningen är ni alltid välkomna att maila oss och fråga om specifika datum. 

Vi har fina 3växlade cyklar, perfekta för ”utflykts-cykling”, att hyra. Det finns även barnstol och påhängscyklar om ni vill cykla med familjen. Hjälm ingår naturligtvis och vi har kartor och tips på mysiga rundor med fina picnicstopp, badsjöar etc.

Det är cirka en kilometer att gå från pensionatet ner till nationalparken med Naturum, vandringsleder och restaurang. En mysig promenad längs en äng med betande får.

Vi har en fin festlokal som rymmer upp till 60 gäster. Denna hyrs endast ut tillsammans med pensionatets övernattningsdelar, så den lämpar sig bäst för tillställningar där ni är många övernattande gäster.

Flygelns 7 rum har totalt 22 bäddar / 25 sängplatser, och lägenheterna i norra flygeln har 2 respektive 4 sängplatser. Total kan 25 personer övernatta (om några är barn)

Ja visst, det går bra att hyra hela anläggningen för att samla släkten, vännerna, familjen, föreningen etc för att kanske fira en bemärkelsedag eller högtid. Läs mer...

Vi är anslutna till STF och som medlem i föreningen får du en rabatt om du bor hos oss. Vill du bli medlem så kan du lösa ditt medlemskap hos oss!

Pensionat Söderåsen har diplomerade nationalparksguider och vi erbjuder guidade vandringar för grupper. Vänligen kontakta oss för information, tillgänglighet och prisuppgifter.

KONFERENS

Vi hjälper er gärna att ordna konferens för er grupp här på pensionatet! Som konferensgrupp bokar ni hela anläggningen och kan njuta av förmånen att jobba ostört och kunna fokusera bara på varandra, trevligt umgänge och er uppgift. Läs mer om vår konferensverksamhet här!

Vi har fina samarbeten med flera partners kring Söderåsen och kan genom dem erbjuda många roliga och bra aktiviteter. (Paddling, dressincykling, turridning, mindfullnessvandring, guidad tur i nationalparken, cykeltur i bygden, yoga mm är några exempel)

Matlagningsevent i uteköket är en mycket uppskattad gruppaktivitetet här på pensionatet, där man får chans att laga en härlig middag tillsammans över öppen eld och med lokalproducerade råvaror och sedan kan samlas kring lägereldens sken när mörkret sänker sig över åsen. Läs mer om vår konferensverksamhet här!