Inför ditt besök

Vi ser fram emot att välkomna er som gäster till Pensionat Söderåsen! Vår förhoppning är att ni ska få en skön och härlig vistelse här hos oss och att ni tar med er många härliga minnen när ni åker härifrån!

För att ni ska få ut så mycket som möjligt av er vistelse har vi samlat information och svaren på de vanligaste frågorna här. Har ni fortfarande frågor efter att ha tittat runt här är ni alltid varmt välkomna att maila eller ringa oss! 

  • Incheckning sker från kl 15. Ni kommer att få ett mail inför er ankomst, i vilket vi informerar om vilket rum/vilken lägenhet ni ska bo i, hur ni hittar dessa och vilken kod ni ev behöver för att komma in på egen hand. 

  • Bagageförvaring: Kommer ni till området tidigare och behöver lämna bagage kan detta ofta ordnas. Kontakta oss någon dag innan med en förfrågan så hittar vi en lösning.

  • Parkering sker på markerade platser direkt till höger när ni kommer in på gårdsplanen. Våra lägenhetsgäster kan parkera i anslutning till lägenheterna på den grusbelagda vid den norra flygelns gavel.

Vanliga frågor

I vår FAQ hittar ni svaren på de vanligaste frågorna.

Hitta hit

Vår adress är:

Pensionat Söderåsen, Allarp 842, 264 53 Ljungbyhed

Åk kollektivt

Med Skånetrafikens buss 518 kommer ni ända fram till “Skäralid Nationalparken”. Från busshållsplatsen är det cirka en kilometers promenad upp till oss, det tar 10 minuter ungefär att gå. Följ gärna genvägen längs fältet framför pensionatet. Ni hittar en vägbeskrivning till fots under fliken kontakt/hitta hit på hemsidan. Vi har cyklar att hyra under vistelsen.

Pensionatslivet - er vistelse

Vår önskan är att vistelsen här hos oss är mer än bara "en säng för natten". Här kan du varva ner, njuta av lugnet och vidderna och den lantliga miljön, umgås med ditt sällskap och ladda batterierna. Pensionatets tomt är stor och har många mysiga platser för lek, umgänge, måltider, avkoppling och njutning. Välj mellan hängmattorna med utsikt över Söderåsen, "njutsikts"-bänken med bästa vyn över solnedgången, den mysiga tipin med sittplatser, uteplatserna med plats för måltider i det gröna, gungor, lianer och slackline som lockar till lek, lär känna gårdens getter och höns eller slå er ner med en god bok i sofforna.
På eftermiddag dukar vi fram hembakad fika till våra B&B-gäster i pensionatsflygeln, något att se fram emot under resan hit eller dagens utflykt.
Vi hoppas att ni ska trivas här hos oss!

Tillval

För att göra er vistelse lite smidigare erbjuder vi tillval till er övernatnting. Boka lunchpaket till er utflykt, hyr cykel, beställ grillpaket till middagen - läs mer om vilka möjliga tillval som finns här nedan

AKTIVITETER

Pensionat Söderåsen omgivning

Vandra

Söderåsen erbjuder fantastiska möjligheter till vandring i vacker miljö. Nationalparken har flera välmarkerade leder att följa, som tar er med till hisnande höjder, genom djupa dalar och under lummiga lövtak….

Cykla på Söderåsen. Hyr cyklar av oss!

Cykla

Vägarna kring Söderåsen och i Rönneådalen är många och mysiga och de bjuder på vacker och varierad natur och många sevärdheter med höga natur- och kulturvärden. 

PesnionatSöderåsenbesöksmål

Besöksmål

Inom en radie på 10 mil från Pensionat Söderåsen finns många trevliga platser att besöka, bland annat Kullaberg, Österlen och Falsterbo men även städer som Helsingborg, Malmö, Köpenhamn, Ängelholm, Båstad, Helsingör, Ystad. 

Bilder

Våra gäster säger...