Resebloggaren Annika Myhre beskriver Söderåsen i sin serie "svenska pärlor".

Annika som driver bloggen resfredag.se besökte Söderåsen tillsammans med väninnan Louise för snart två år sedan för att utforska destinationens utbud och njuta av området under ett par försommardagar. Vi var nyfikna på vilka intryck som består och kontaktade Annika för att höra lite kring hennes Söderåsenupplevelse och ställa några frågor.

Hej Annika - får vi ställa några frågor?!

Annika Myhre bloggar på resfredag
Foto: Annika Myhre / resfredag.se

Vad tycker du är mest utmärkande med Söderåsen som destination – vad överraskade/påverkade dig mest vid ditt besök?

Jag – liksom många andra – förknippar främst Skåne med otaliga resor till Österlen och därmed vidsträckta slätter, hav, stränder och små söta kustsamhällen. När jag klev in i Söderåsens nationalpark fick jag istället uppleva en skånsk djungel i fler gröna nyanser än jag kunde räkna. Det var kärlek vid första ögonkastet!  
Resfredag vandrar i Söderåsens nationalpark
Foto: Annika Myhre / resfredag.se

Vad fick du för intryck av vandringsmöjligheterna i nationalparken/på Söderåsen?

Både jag och min vän Louise var väldigt nöjda med de olika vandringsalternativen inne i parken, där det erbjuds både kortare och längre vandringar. Eftersom Skåneleden etapp 3 passerar genom hela nationalparken ges även möjlighet att fortsätta vandringen ännu längre för dem som inte nöjer sig med själva parken och dess vandringsmöjligheter. 
Brygghäng vid Odensjön i Söderåsens nationalpark
Foto: Annika Myhre / resfredag.se

Vilka skulle du rekommendera att åka till Söderåsen (dvs området/destinationen)

Personer som gillar en aktiv semester, uteliv och omväxlande naturupplevelser – och dessutom uppskattar en levande landsbygd med allt vad det innebär kultur- och historiemässigt. 

Vilka/vem skulle du rekommendera att bo här hos oss på Pensionat Söderåsen

Alla som gillar att bo nära naturen, men ändå vill bo bekvämt och ha nära till alla möjliga sevärdheter och aktiviteter. Barnfamiljer, kompisgäng, kollegor eller soloresenärer – jag tror faktiskt att de flesta skulle trivas bra! Eftersom det finns möjlighet att bo både i lägenhet eller rum går det att anpassa boendet efter sällskapets storlek. Vi var väldigt nöjda med möjligheten att sova gott i varsitt rum och sedan vakna till en omsorgsfullt framdukad frukost.
 
Hängmattor i kvällssolen på Pensionat Söderåsen
Foto: Annika Myhre / resfredag.se
 

Om du skulle göra ett nytt besök här – vad skulle du vilja göra här då? Något du längtar till att göra, återuppleva eller besöka?

Jag längtar tillbaka till Söderåsens nationalpark och den gröna explosionen i lövskogsprakten precis när våren möter sommar! Jag älskade känslan av att nästan höra hur naturen vaknar till liv efter en lång vinter. Det var också oerhört efterlängtat att känna solstrålarna leta sig ner genom taket av gröna löv och dessutom ta årets första svalkande dopp i Odensjön!
 
Nästa gång vill jag uppleva Söderåsen i höstskrud, jag gissar att området (och specifikt nationalparken) lär vara som en tavla i sprakande och glödande höstfärger.
Foto: Annika Myhre / resfredag.se

Annat du vill lyfta eller dela med dig av!?

Jag måste också lyfta upplevelsen att rida ut på mjuka skogsstigar med Söderåsens turridning på varsin Haflinger. Gillar du att rida är det här ett måste!
Turridning i Söderåsens nationalpark
Foto: Annika Myhre / resfredag.se

Vi tackar Annika för en trevlig pratstund! Läs gärna hela Annikas reportage om Söderåsenbesöket på resfredag.se