Reseskribenten Annika Myhre skriver om och inspirerar till resor på sin blogg resfredag.se. I serien “Svenska pärlor” utforskar Annika svenska destinationer och resmål, och tar med läsarna på en upptäcksfärd bland svenska platser väl värda att besöka.

Försommaren 2020 besökte Annika och hennes väninna Louise Söderåsen under en långhelg och njöt av aktiva dagar i vacker natur. De bodde här på Pensionat Söderåsen under sin vistelse och fick fick chansen att visa dem några av våra smultronställen.

Vännerna vandrade i Söderåsens nationalpark, tog ett dopp i Odensjön, cyklade på slingrande småvägar förbi vulkanrester och naturreservat och testade på flera mysiga utomhusaktiviteter som turridning, paddling på Rönne å och dressincykling. Kaffestugan Lotta på åsen, Plura Divisas glassförsäljning i ateljén och Bjärhus gårdsbutik var några av smakstoppen under besöket.

Läs Annikas tips på resfredag.se (klicka på länken/bloggnamnet)! Varmt välkomna till oss om ni själva blir sugna på Söderåsen och vill uppleva något av det Annika beskriver.