Visste du att du som gäst kan bidra till att göra vår verksamhet mer hållbar?

Du som gäst har en viktig roll i vårt hållbarhetsarbete! 

Det finns några små enkla saker att tänka på under din resa till Söderåsen och under din vistelse här hos oss. Det handlar egentligen om att visa respekt och ta ansvar för att din vistelse ska lämna så positiva, och samtidigt så små, avtryck som möjligt efter sig. Och du som gäst kan bidra till att skapa en fin stämning på platsen och alla gäster sinsemellan.

Vår önskan är att du känner att du kan landa in här och låta stressen rinna av dig. Att du ger dig tid att njuta av de vackra vyerna, kanske från hängmattan där solnedgången blir extra magisk. Reser du med någon eller några hoppas vi att ni ger varandra tid och närvaro, och att ni tillsammans skapar fina minnen att ta er med härifrån. 

Vi älskar denna lilla plats på jorden och värnar om att den ska få fortsätta vara så fantastisk som den är även framöver. Vi delar gärna med oss av vår plats och av vår kunskap om Allarp och om Söderåsen.

Hur kan du som gäst bidra under besöket?

Vad gör vi för hållbarheten?

Vårt hållbarhetsarbete sker genom många olika insatser, som berör såväl den ekologiska/miljömässiga, som sociala och ekonomiska aspekten. 

För oss är det viktigt att bidra till att bevara den lokala miljön, naturen och kulturen – och gynna lokal företag och verksamheter.

Vi vill bidra till en hållbar utveckling av området som vi bor, lever och verkar i – och att Pensionat Söderåsen upplevs som något positivt av grannar och ortsbor. 

Några av de åtgärder vi har vidtagit och jobbar med är: