Cykling på Söderåsen - perfekt för mysiga utflykter

Söderåsen är en fantastiskt vacker bygd och här finns många fina småvägar som lämpar sig mycket väl för cykelutflykter. Småvägarna vindlar sig fram förbi betesmarker, vackra fält och små gårdar, genom byar, förbi kyrkor och slott – en levande och vacker landsbygd helt enkelt!

Det finns flera temarundor av olika längd med kultur -och/eller naturhistoriska värden  att ladda ner från Rönneådalen Skånes nordvästpassageshemsida.

Natur- och kulturrundan utgår här ifrån Pensionat Söderåsen och tar er förbi Spången, längs med den ringlande Rönneådalen, förbi den fina lilla byn Anderstorp och naturreservatet Jällabjär och även genom byn Röstånga. En härlig dagsrunda med mycket vacker natur.

Rundan “Landskapet bortom nationalparken” tar er med på en tur upp på åsen, förbi hisnande utsiktspunkter, idylliska lantgårdar, förbi Söderåsens älgpark och genom byn Röstånga. Det är en del höjdmeter som ska tas på denna rundan, men ansträngningen är väl värd.

Cyklar att hyra & övrig service

Vi har cyklar att hyra hos oss på Pensionat Söderåsen, och det finns även cykelsadel till barn, cykelkärra och “påhängscykel” så att hela familjen kan ge sig ut. 

Av oss kan ni även beställa lunchpaket om ni inte vill fixa picnickorgen själva, och vi tipsar gärna om trevliga stopp längs vägen. Kanske ett dopp i en badsjö, en fika på en mysiga kaffestuga, eller besök på en gårdsbutik?

Välkomna att upptäcka Söderåsen från sadeln!