Aktiv familj på försommarbesök vid Söderåsen

Under en kortvecka i fjol hade denna härliga och aktiva sexbarnsfamiljen från Dalsland Pensionat Söderåsen som bas för sina upplevelser i området. Avkoppling och umgänge varvades med utflykter, aktiviteter och äventyr och midsommarfirande. Familjen består av mamma Elin, pappa Andreas och de sex barnen i åldrarna 1-11 år. Rörelseglädje och friluftsliv är viktigt för familjen, och Söderåsen känns som en perfekt destination för dem.

Förutom härlig familjtid på pensionatet hann familjen med att bl a cykla på de mysiga småvägarna kring Allarp, vandra i nationalparken, besöka Odensjön, paddla på Rönne å, cykla dressin, rida ut i Klöva hallar, fira midsommar med släktingar och shoppa loss på Klippans Yllefabrik.

Vi passade på att ställa några frågor till familjen för att höra hur de upplevt sin vistelse, och vad det gillade mest med sina dagar här hos oss och vilka tips de har till andra besökare. Hör nedan kan ni ta del av deras tankar och tips.

På familjens blogg aktivfamilj.se kan ni även läsa familjens egna beskrivning av tiden här hos oss och de olika upplevelserna på Söderåsen i inlägget “Pensionat Söderåsen – återhämtning, aktivitet och natur i vacker samklang.”

Vad har du gillat mest med era dagar här på Pensionat Söderåsen?

Elin
Elinmamma
Läs mer
Närheten till allt och den personliga touch som genomsyrar hela stället. Att som flerbarnsförälder ha möjlighet att låta sin 1,5-åring springa ut på egna upptäcktsfärder är lycka från en vardag där vi oftast behöver vara 2 meter nära hela tiden…
Andreas
Andreaspappa
Läs mer
Hela pensionatet är fyllt av stämningshöjande detaljer och rummen är så härliga med sin rymd och sköna sängar! Servicenivån är hög vilket gör att det känns som att inget egentligen är ett problem utan det finns en genomtänkt tanke bakom allt hela tiden.
Greta
Greta9 år
Läs mer
Att det fanns något att göra hela tiden! Gosa med getterna, mysa i hängmattorna, slänga sig i lianerna eller spela spel och sån´t.
Agnes
Agnes11 år
Läs mer
Jag tycker att Pensionat Söderåsen är mysigt, det var kul att ha getterna att gosa med. Mitt rum var liksom både litet men ändå rymligt. Allrummet där det fanns mycket att göra tillsammans med familjen, ja förresten det finns mycket på hela stället att göra för alla. Läsa bok i hängmattan var bland det mysigaste!
Irma
Irma9 år
Läs mer
Det bästa var att gunga i lianen och att vara med djuren.
Föregående
Nästa
Vad är det bästa med Söderåsen?

För oss som aktiv familj är det alla aktiviteter och den natur som närområdet erbjuder. En nyupptäckt pärla som vi, trots att vi har anknytning till Skåne, inte upptäckte förrän alldeles nyligen. 

Elin, 40 år: Bokskogens karakteristiska miljö är något som överraskar och fascinerar mig som är uppvuxen i tät granskog, jag kan inte sluta förundras när jag vandrar där under det gröna taket!

Andreas, 43 år: Att Skåne har en så fantastisk natur som här på Söderåsen att erbjuda gör mig stolt och samtidigt lite ledsen att jag inte upptäckt förrän nu i vuxen ålder…

Greta, 9 år: Det finns så mycket att göra hela tiden, antingen att vi är ute på olika utflykter eller där vi bodde!

Agnes, 11 år: Att vara på Pensionat Söderåsen för där fanns det så mycket att göra. Det var skönt att alla utflykter vi skulle göra var så nära. Paddla kanot och cykla dressin var kul.

Irma, 9 år: Det var så nära till allt, vi var liksom framme direkt där vi skulle göra våra utflykter. Fina utsikter och natur.

 

 

Cykla med barn Pensionat Söderåsen
Pensionat Söderåsen hängmattor

Vilka/vem tror ni skulle trivas här på pensionatet? Vem vill ni tipsa om att åka till vårt pensionat?

“Alla olika! Låt oss ge några exempel…”

  • Småbarnsfamiljen 
  • Som familj med mindre barn är det toppen då det är stora säkra ytor att springa runt på, getter att gosa med och lekområden (sandlåda, lekstuga, studsmatta, lekställning i form av en båt m.m.). Dessutom är det gångavstånd till Prins Oscars lekpark som blir en alldeles lagom utflykt med glada trötta barn på kvällen.
  • Familj med tonåringar/äldre barn
  • Ytorna är som gjorda för utmaningar i form av fotbollsmatcher, 5-kamp och stunder i solen. Även ett härligt soldäck bjuder in till härligt häng tillsammans. Hängmattorna i fårhagen är perfekt ställe att läsa bok eller kanske bara för att ta en tupplur i skuggan. Flera badrum minskar risken för trafikstockning 😉
  • Träff med riskgrupp
  • Flera rum och flera badrum gör att det går att hitta en härlig samvaro tillsammans med mor- och farföräldrar på ett coronasäkert sätt. De många utomhusmiljöerna bjuder till lättsamt sätt att umgås som gör att man för ett tag kan koppla av och inte tänka på något annat än att bara vara tillsammans. 
  • Kompisgänget
  • Även om ytorna är perfekta för olika former av familjer (perfekt för stjärnfamiljer med antalet rum!) så passar de perfekt för kompisgänget som vill ha plats för utmaningar av alla de slag. Vildmarksköket i trädgården är som gjort för gemensam matlagning.